Signature Menu - World Veggie Day
1 oktober was het World Veggie Day, een dag waarop vegetarisch eten wordt aangemoedigd en onder de aandacht wordt gebracht. Vegetarisch eten is voor sommige mensen een bron van voldoening, andere mensen kunnen hun stukje vlees toch niet missen. Iedereen heeft er een andere visie op. Zelf eten wij graag een stukje vlees maar staan we ook open voor lekkere alternatieven.
Daarom delen wij ter gelegenheid van de World Veggie Day onze favoriete vegetarische menu. We moeten het eerlijk toegeven, deze gerechten laten onze goesting in een stukje vlees verdwijnen. De moeite waard om eens te proberen!
Hapje
Bij een lekker aperitiefje hoort een hapje. Een grote favoriet is de humus van Ottolenghi. Heel snel te maken en super gezond. Geef er een flatbread of crackers bij.
Hoe je de hummus precies moet maken lees je hier: https://www.culy.nl/recepten/yotam-ottolenghis-klassieke-hummus/
Voorgerecht: Chili sin carne ovenwraps
Chili sin carne is de vegetarische variant van chili con carne en altijd eentje waar je mee scoort. Dit Mexicaanse gerecht kan ook als hoofdgerecht gekozen worden maar deze versie met wraps in de oven is super leuk als voorgerechtje. Lees op de site van Libelle Lekker hoe je dit gerechtje moet maken.
Tip: Heb je wat saus over? Dan kan je de saus invriezen en later gebruiken als gezonde comfortfood!
Hoofdgerecht: Pompoen Wellington
Nu het pompoenenseizoen gestart is mag er natuurlijk geen gerecht met pompoen ontbreken. De vulling van dit gerecht bevat pompoen, feta, zongedroogde tomaat en salie. Een heerlijke combinatie en ideaal met een lekkere salade. De pompoen wellington kan zeker gelden als een volwaardig hoofdgerecht.
Lees het volledige recept op de website van Food Life Steef
Tip: De wellington kun je al de ochtend van tevoren maken en voor het moment van opdienen even 10 minuten opwarmen in de oven van 180 graden. Super handig dus!
Nagerecht: No-bake cheesecake
Deze ongebakken cheesecake is gemaakt met witte chocolade, tijm, Griekse yoghurt en honing. Het klinkt misschien als een wonderlijke combinatie, zeker met de tijm in een zoete taart, maar het is echt heel erg lekker.
Een ideaal nagerechtje bij de koffie!
Lees het recept hier: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/no-bake-cheesecake-van-ottolenghi/