Examens - Rust op kot 📚
BRAINMOOD
Om rustig op jouw plekje te kunnen studeren, hebben wij enkele tips voor jou. Hoe lichter en luchtiger jouw kamer, hoe lichter en luchtiger jouw brain. Start dus met alle onnodige accessoires van je werkplek te verwijderen en vermijdt drukke prints in de ruimte. Zo heb je minder snel een benauwd gevoel.
Groen in de ruimte zal je stimuleren om te studeren. Dit kan je op verschillende manieren bereiken, zo kan je een accentmuur in de ruimte toevoegen, groene elementen/meubels kiezen en planten het geheel doen opfleuren. Planten zorgen bovendien voor extra zuurstof in de ruimte en dit heb je zeker nodig in deze periode!
Maak aan de start van de blokperiode een gestructureerde planning. Overschat jezelf hierbij niet, het is best dat je een planning maakt die je kan volhouden en wat rust biedt dan een planning te maken waarvan je moedeloos wordt. Hang de planning zo ver mogelijk van je bed en zo dicht mogelijk bij je werkplek. Het is belangrijk dat je hoofd weet op welke plaats het moet werken en waar het mag ontspannen.
Ontspannen dat doe je best met thee, kaarsen en iets dat jouw hoofd helemaal leeg maakt, zoals een serie, een boek, muziek,… Een gezonde snack tussendoor zorgt ervoor dat niet alleen je brein maar ook je lichaam de voeding krijgt die het verdient.
Shop leuke kaarsen voor op je bureau!
BRAINFOOD
INGREDIENTEN VOOR BROWNIE MET APPEL
Boter - 250 gram
Pure chocolade - 150 gram
Suiker - 300 gram
Eieren - 4 stuks
Bloem - 70 gram
Cacaopoeder - 100 gram
Bakpoeder - 2 koffielepels
Appels - 2 stuks
Rozijnen - 60 gram
Pecannoten - 60 gram
Poedersuiker - snuifje
Witte chocolade - 70 gram
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Laat de pure chocolade en de boter au bain marie smelten.
Klop de eieren en de suiker tot een luchtige massa.
Zeef het cacaopoeder met de bloem en het bakpoeder.
Doe de gesmolten chocolade bij het opgeklopte eiermengsel en roer zacht.
Voeg er dan het cacaomengsel aan toe.
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
Hak de pecannoten en de witte chocolade grof.
Doe de appels, rozijnen, noten en chocolade bij het beslag.
Bekleed een diepe bakplaat met bakpapier & verdeel het beslag over de hele plaat.
Bak het deeg 35-40min.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de brownie afkoelen.
Bestrooi met bloemsuiker en snijd in stukken.