Signature Menu - Nomad Chic

Bij elk van onze boxen inspireren we je graag met lekkere recepten die mooi aansluiten bij de look and feel van jouw tafel. Vandaag is onze collectie Nomad Chic aan de beurt. Geïnspireerd door het nomadenleven uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika vonden we dan ook dat bij deze collectie de recepten van Ottolenghi een perfecte match zijn. Ikzelf ben sinds enkele jaren enorm fan van zijn gerechten. OK, soms moet je wat zoeken om de ingrediënten bij elkaar te vinden (maar intussen zijn daar gespecialiseerde websites bij zoals Pigmenton of Njomly) maar de smaakcombinaties zijn telkens bommen en bovendien gezond en boordevol kruiden.

Hapje

https://www.culy.nl/recepten/yotam-ottolenghis-klassieke-hummus/

Bij een lekker aperitiefje hoort een hapje. Een grote favoriet is de humus van Ottolenghi. Heel snel te maken en super gezond. Geef er een flatbread of crackers bij.

Hoe je de hummus precies moet maken lees je hier: https://www.culy.nl/recepten/yotam-ottolenghis-klassieke-hummus/

PS: Wist je trouwens dat we recent van onze Nomad Chic collectie ook een Apero pakket lanceerden? Ideaal voor een gezellige avond op het terras buiten met enkele hapjes & natuurlijk een lekker glaasje.

Voorgerecht: Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Bulgur is gekookt graan dat wordt gedroogd en gebroken of gemalen. Chermoula is een bijzondere Noord-Afrikaanse puree waarmee bijvoorbeeld vis en groenten worden bestreken, wat ze een geurig aroma geeft van ingemaakte citroen, samen met pittige en zachte kruiden.

De aubergines in dit gerecht die met chermoula worden gekruid en met koude yoghurt besprenkeld, zijn een heerlijk voorgerecht voor iedere maaltijd.

De ingrediënten en het recept kan je hier lezen: https://www.standaard.be/cnt/dmf20130201_056

Hoofdgerecht: Courgetteslierten en regenboogsnijbiet met chorizo

Bij Ottolenghi staan gezonde en natuurlijke producten centraal. Ook dit recept is erg gezond maar toch lekker en makkelijk te bereiden. De regenboogsnijbiet is niet alleen lekker, maar geeft dit gerecht ook een mooi uiterlijk. Dit receptje is heerlijk met een stukje kip. TIP: leg de kip op barbecue. Heb je graag wat rijst hierbij? Geen probleem, ook dit past er lekker bij.

Lees de stappen voor het gerecht hier: https://ottolenghi.co.uk/recipes/courgette-ribbons-and-rainbow-chard-with-chorizo

Nagerecht: No-bake cheesecake

Deze ongebakken cheesecake is gemaakt met witte chocolade, tijm, Griekse yoghurt en honing. Het klinkt misschien als een wonderlijke combinatie, zeker met de tijm in een zoete taart, maar het is echt heel erg lekker.

Een ideaal nagerechtje voor op een warme zomerdag!

Lees het recept hier: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/cheesecake/no-bake-cheesecake-van-ottolenghi/


Smakelijk eten!

Shop nu je bijhorende luxueuze Nomad tafeldecoratie in onze shop - zowel verkrijgbaar als aparte items als all-in-one pakket.