Tips voor vaderdag - bij een mooie tafel hoort... lekkere wijn

Vaderdag staat bijna weer voor de deur, dé gelegenheid om je papa of partner in het zonnetje te zetten met een leuk cadeau. Een goede fles wijn wordt door de meeste papa’s wel gesmaakt, dus bij gebrek aan verdere inspiratie altijd een goed idee - zeker als ze met liefde en doordacht gekozen is.

Maar hoe begin je aan je keuzetocht? Om je te helpen bij je keuze, zetten we samen met Lucia van Whoowine hieronder alvast enkele tips op een rijtje.

PS: Vertelde ik al dat ik naast een passie voor tafelen ook een passie heb voor wijn. In de jaren dat onze kinderen klein waren lukte het me niet echt om hiermee bezig te zijn, maar vorig jaar startte ik een internationale opleiding bij WSET om mij hierin te verdiepen - voorlopig gewoon als hobby, maar je kent mij, altijd veel ideeën voor leuke concepten 😁.

Drie tips voor het selecteren van een wijncadeau

Welke wijn te selecteren? Je wilt natuurlijk met een wijn thuiskomen die in de smaak valt. Deze basistips zullen je helpen met de juiste keuze:

  • Kies een wijn uit met dezelfde soort druiven als de wijn die jouw vader/partner vaak schenkt (kijk eens bij de lege flessen in de garage 😁)

  • Koop een wijn die past bij zijn favoriete gerecht. “Wine & Foodpairing” heet dat met een sjiek woord. Hieronder meer info daarover.

  • Kijk eens naar wijnen met een (gezamenlijke) herinnering, een vakantie of een speciale gelegenheid.

https://www.shelterness.com/diy-eggshell-tealight-candle-centerpiece-for-easter-decor/

De basisprincipes van Food & wine Pairing

Food & Wine Pairing betekent het afstemmen van je wijn op je gerechten of omgekeerd.

In functie van de smaken van ingrediënten passen deze in een gerecht goed samen, maar dit kan je ook doortrekken naar de wijn. Zo zal bijvoorbeeld een zout gerecht ervoor zorgen dat de volheid en fruitigheid van je wijn ook meer tot hun recht komen of een gerecht met frisse zuren zal ervoor zorgen dat je wijn minder zuur smaakt. Maar we starten vandaag met de basis. In onderstaand schema kan je zowat de basisprincipes zien welke soort wijn best past bij een aantal gerechten.

Lucia van Whoowine weet raad!

Lucia van Whoowine

Lucia van Whoowine

Heb je nog keuzestress door het enorme aanbod?

🍷 Sommelier Lucia weet raad! We leerden elkaar kort geleden kennen via een gemeenschappelijke kennis en het klikte direct. Lucia is een jonge onderneemster en al jaren actief in de wijnsector. Met haar startup Whoowine stelt ze lekkere en eerlijke ongekende wijndomeinen in boxen samen (😊👍🏻) - en ik heb ze al geproefd - zeer lekker!

Ontdek zelf hoe je een fles wijn kan bestuderen en uitkiezen, perfect naar jouw smaak dankzij Lucia’s wijntips! Incl. kortingscode t.w.v. € 15 🎁

PS: Nog een tip van Lucia

Wist je dat je wijnglazen nooit ondersteboven in de kast mag zetten? Zo trekt de geur van het kastje – hoe schoon ook – in het glas en beïnvloedt het de smaak van de wijn.

September-weetje-01.jpeg

Binnenkort lanceren we een leuke samenwerking met Whoowin , blijf ons zeker volgen!