Trends voor 2020

Onze samenvatting voor het nieuwe jaar…

Onze samenvatting voor het nieuwe jaar…

Het nieuwe jaar is goed ingezet en wij kijken graag vooruit naar wat je dit jaar qua decoratie op je tafel zal zetten. Onze inspiratie halen we uit artikels, Instagram, Pinterest en natuurlijk bij de bron: onze leveranciers! We kijken vandaag naar de kleuren, texturen, planten en eyecatching accessoires.

Kleuren

Classic Blue en Bleached Coral werden door Pantone uitgeroepen tot kleuren van 2020. Ze zal ze dan ook binnenkort meer en meer in de winkels zien opduiken. Met “Fifthy Shades of Sea” kondigen ook alle blauw-groentinten zich aan als trendy. Waarom komen deze kleuren in de mode De inspiratie vanuit het begrip Oceaan maakt ons kalm en helpt ons stress en angst een plaats te geven in ons drukke leven. Blauw en groen zijn tijdloos, klassiek en kunnen daarnaast perfect gecombineerd worden met elke stijl.

Naast deze tinten blijft ook het “living coral” (pantone kleur van 2019) het goed doen. De zachte aardse roze tonen passen perfect in de 2e kleurtrend van dit jaar - warme kleuren met een gele ondertoon. Ze komen opnieuw terug in vele collecties van onze leveranciers.

Ook bij Table in a Box werken we hard aan onze nieuwe lente collecties. Daarin zullen ook deze blauw en groentinten niet ontbreken!

Texturen en materialen

Terwijl het tempo van het dagelijkse leven blijft stijgen zoekt de mens meer en meer terug connectie met de natuur. We zoeken kleuren, texturen en vormen die ons daarmee een contact brengen.

Geometrische vormen met etnische toets zien we ook terugkomen. Misschien iets meer naar noord-Afrika ipv de dierenprints die we tot heden zagen. Het is hun patroon dat de authenticiteit uitstraalt die ons aanspreekt - ook al zijn de meeste items niet origineel.

Velours blijft het dit jaar ook nog steeds goed doen.

Gerecycleerde materialen - glas, plastiek, drijfhout,.. maar ook grotere interieuritems die volledig gerefurbished waren. De trend naar duurzaam design uit zich tevens in het gebruik van meer van deze grondstoffen.

Bloemen en planten

In het digitale tijdperk blijven we massaal de natuur in huis halen en dat is dit jaar niet anders. Bovendien wordt duurzaamheid nog meer een prioriteit. Naast de vooral tropische planten de voorbije jaren mogen ook fel gekleurde bloemen mee in huis vanaf dit jaar. Zeker zelfgekweekte kruiden zijn leuk om in mooie terracotta potjes je tafel te versieren (zie onze fall in love potjes!) Daarnaast zijn grote planten (bijna bomen) een echte trend in je living - moeilijker voor op je tafel natuurlijk ;-).

De droogbloemen zetten hun opmars verder bij het grote publiek. Aangevuld met af en toe een bos verse veldbloemen voor een delicate en zachte toets.

Collecties voor 2020

Achter de schermen zijn we hard aan het werk aan onze nieuwe collecties waarin we deze trends verwerken. Binnenkort online