Droogbloemen - Hot & trending...

Hate them or love them... 🌸DROOGBLOEMEN 🌸⁠
In de jaren 70 en 80 waren ze helemaal in, maar daarna vergaarden ze stof en verdwenen ze uit het straatbeeld. Maar kijk nu: droogbloemen zijn weer helemaal in en bezig aan een spectaculaire heropmars. ⁠

In deze blog geven we je dan ook tips naar onderhoud, hoe ze zelf te drogen en kan je zien hoe wij ze verwerken in ons aanbod.

Wist je trouwens dat:⁠
♻️ Droogbloemen een ander kweek en transport proces hebben dan snijbloemen? Daardoor zijn ze een heel pak beter voor het milieu! ⁠
⁠♻️ Droogbloemen heel lang houdbaar zijn en eenvoudig in onderhoud. ⁠Dit is ook de reden waarom wij FAN zijn van droogbloemen en andere natuurlijke gedroogde materialen om in onze collecties te verwerken. Kijk bijvoorbeeld naar onze BOHO CORAL collectie die volledig hiermee is opgebouwd.
♻️ Het is vooral de jonge hipsters die al overstag gingen voor deze nieuwe trend, maar de massa begint te volgen.

papaver.jpg

Zelf bloemen drogen

Je kan zelf droogbloemen maken door bossen bloemen of grassoorten op z’n kop in een donkere, liefst goed geventileerde plaats te hangen. Door ze met krantenpapier te omwikkelen wordt het vocht beter geabsorbeerd. Sommige soorten bloemen zijn hiervoor beter geschikt dan andere. Over het algemeen geldt dat harde of stevig aanvoelende gewassen het meest geschikt zijn. Enkele voorbeelden: Helichrysum (strobloemen), Kogeldistels, Achillea’s, Statice, Lavendel en graansoorten als Tarwe en Haver.

Onderhoud

Droogbloemen vergaren stof. Daar kan je niet omheen. Maar hoe verwijder je dit stof van je bloemen zonder dat je de breekbare stengels en blokhoofden beschadigt. 2 tips hierbij:

  1. Bespuit je boeket of bloemstukje met haarlak - zo maak je een beschermlaagje waar het stof gemakkelijker afvalt. Opgelet met pluimgrassen zoals pampas zodat de elementen niet aan elkaar gaan kleven.

  2. Blaas regelmatig het stof weg met een haardroger op koude stand (wacht geen maanden, want dan hecht je stof zich aan de ondergrond)

Droogbloemen bij Table in a Box

▶️ Wil je ook kunnen genieten van een prachtige eye-catcher in jouw interieur? Check dan zeker onze collecties en DIY pakketten. Af en toe organiseren we ook workshops.

Ik ben erg benieuwd wat jij van droogbloemen vindt? Binnenkort volgen naast de BOHO CORAL nog meer collecties met droogbloemen in onze shop - blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!