Aan tafel met... Floor van Dinteren
Aan tafel met… het thema in onze blogs, waarbij we letterlijk de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk gesprek met inspirerende persoonlijkheden.
Ik leerde Floor Van Dinteren kennen via de redactie van Wonen Landelijke Stijl. Je weet wel, het magazine waarmee we onze nieuwe collectie Woodland Wonder hebben ontwikkeld. Of ze niet iemand kenden die een mooie aanvulling zou zijn aan ons gamma en met wie we een leuk kerstmenu konden samenstellen.
Zo leerde ik dus Floor kennen. Een dame met dezelfde missie als wij - mensen op een authentieke manier samenbrengen om het maximale uit het leven te halen. Graag stel ik vandaag dan ook Floor aan jullie voor & deel ik met jullie enkele fragmenten van ons gesprek.
Floor, je werkt als fotograaf, stylist, chef en culinair auteur? Hoe kwam je tot deze combinatie?
Tijdens mijn studies aan de creatieve hogeschool, heb ik mijn liefde voor fotografie verder kunnen uitwerken. Ik wilde niet zomaar random plaatjes schieten en zo besloot ik om mijn liefde voor koken, fotograferen en Frankrijk samen te laten smelten tot iets moois, Floorabella.
Floorabella staat voor eetbeleving en eetverbeelding dit kan je ook terug vinden in mijn mooie verzorgde kookboeken. 'Aan Tafel met Floorabella'. Ik geniet van lekker eten en koken. Voor koken neem ik graag mijn tijd omdat ik dan tot rust kom. Bij het ontwerpen van mijn recepten creëer ik gerechten die 'tijd' verdienen. Een soep die op de kachel staat te pruttelen, een dampende stoofschotel of een met de hand gekneed brooddeeg dat de hele nacht de tijd krijgt om te rusten en te rijzen. Zalig toch, zegt ze.
Wat doet Floorabella?
Mensen kunnen mij inhuren voor hun feest of bruiloft. Ik tover dan een sprookje op tafel uit de keuken van Floorabella.
Zie je het al voor je? Een tafel vol terrines, huisgemaakte soepen, ambachtelijk gebakken broden met olijfolie, roomboter met knisperend zeezout, grote schalen met hartige taarten gebakken in de houtoven,…. Alles is met de hand gemaakt met oog voor ambacht en dat proef je!
Naast koken sta ik de laatste tijd ook heel vaak achter de camera. Ik fotografeer voor bedrijven om een mooie passende stijl te creëren. Ik creëer en style met aandacht voor ambacht, sfeer en exclusiviteit. Een mooi verhaal neerzetten door sfeervolle styling en dat vervolgens mogen vast leggen van achter mijn camera is voor mij iedere keer weer een mooi sprookje om in te duiken.
Table in a box - Floorabella
Net zoals Table in a Box, vind ze het ook belangrijk dat er samen aan tafel wordt gezeten en herinneringen worden gemaakt. We vroegen haar dan ook wat haar favoriete tafel herinnering aller tijden was.
Ik heb er enorm veel. Het liefste van al vul ik mijn oude houten tafel graag met vrienden. De mooiste gesprekken ontstaan met mensen die dezelfde passie voor puur en authenthiek eten koesteren als mezelf. Ik word intens gelukkig als er mag gedanst en gezongen worden op mooie Franse chansons.
Wat is er belangrijk als je een etentje organiseert voor jou?
Sfeer! De sfeer van de ruimte is heel belangrijk. Zoals de aankleding van de tafel, de geur die uit de keuken komt, de kwaliteit van de wijn, de muziek die op de achtergrond speelt en het kaarslicht dat een mooie zachte gloed aan het geheel geeft.
Bedankt Floor, voor het fijne gesprek!