Lekkere receptjes voor de paasbrunch
Ondanks dat Pasen nu niet kan gevierd worden met de hele familie rond ons heen, kunnen we het wel extra gezellig maken thuis! Naast de verstopte paaseitjes is het ook leuk om op Pasen lekker te brunchen. Daarom delen wij graag met jullie enkele lekkere receptjes voor op de paasbrunch!
Mini paasquiches met asperges
Een lekkere quiche smaakt altijd! Speciaal voor Pasen zocht ik een receptje met asperges en kwam ik uit op deze quiche. Naast asperges heb je prei en geitenkaas nodig als hoofdingrediënten. Een super lekkere combinatie die perfect bij de Paasbrunch past.
Het hele receptje van deze quiche door Sandra vind je hier.
Broodje gezonde eiersalade met avocado
Naast het receptje van de quiche vond ik bij Sandra ook de gezonde eiersalade met avocado.
“Deze eiersalade maak je met avocado in plaats van mayonaise; een stuk gezonder en toch lekker romig!” - Sarah
De eiersalade met avocado is super snel gemaakt en heerlijk op een broodje of toast. Kook, pel en snijd de eieren in stukjes. Ontpit de avocado en plet deze goed met een vork. Breng de eieren en de avocado samen en voeg wat zout, peper en citroensap toe. Voila, je hebt je zelfgemaakte eiersalade! Een beetje rucola en wat tuinkers maken je broodje helemaal af!
Het volledige recept in detail vind je hier.
Ei in een broodmandje
Ook dit gerechtje is zo makkelijk maar zo leuk!
Wat heb je nodig? Enkele broodjes, ontbijtspek, kaas, eieren, peper en zout. De kans is groot dit al in jouw koelkast ligt en je dus niet eens meer naar de winkel moet!
Met dit receptje scoor je zowel bij oud als jong. Het volledige recept vind je hier.
Dessert: Gevulde paaseieren
Wie aan Pasen denkt, denkt hoogstwaarschijnlijk aan eieren.
Twee jaar geleden teste ik dit concept in onze workshops, en het was een groot succes! Het idee is eenvoudig: gebruik een hol paasei als recipient voor een lekker dessertje. Denk aan chocolademousse, kaastaart, tiramisu, misschien wel een ijsje? Je kan het zo gek niet bedenken én iedereen zal versteld staan van je originele idee. Sommigen eten gewoon het hele ei mee op (het is ervoor gemaakt natuurlijk)
Perfect mogelijk om dit vooraf te maken, maar let er wel op dat als je het gerecht koel bewaart, de chocolade in de koelkast kan vochtig worden. Echter, toen ik dit twee jaar geleden maakte viel het best wel mee!
Nog enkele weekjes en dan is het paasvakantie voor de kids - misschien testen zij graag alvast het dessert eens uit vooraf ;-) Hopelijk hebben we jullie opnieuw kunnen inspireren met deze leuke gemakkelijke receptjes om tijdens het Paasweekend lekker samen in de keuken te kruipen.