Interview - Wie is Katrien achter Table in a Box?

Katrien Sterckx is founder van Table in a Box, maar in de eerste plaats ook mama van drie. Dankzij een zorgende man die veel taken in het gezin op zich neemt, krijgt Katrien de vrijheid zich te ontplooien en een eigen bedrijf draaiende te houden. In 5 leuke gespreksonderwerpen komen we meer te weten over Katrien en Table in a Box!

1 jaar ondernemerschap-33.jpg

Wat begon als een ongeluk, eindigde in Table in a Box 

In de zomer van 2016 zat Katrien acht weken thuis na een knieoperatie door een skiongeval. “Ik lag in de zetel en kreeg zo veel ideeën om een eigen bedrijf te starten. Ik kon een servettenwebshop openen en iets doen met bloemen, ik hield ervan events te organiseren en tafels decoreren geeft me dan weer veel rust. Teveel ideeën dus,  tot er een business coach was die me vertelde dat al mijn ideeën zich aan, rond of in de buurt van ‘een tafel’ situeren. En dat was mijn ‘aha’-moment, ik ben alles dan vanuit een breder perspectief gaan bekijken.”

 “Eerst en vooral wil ik mensen terug samenbrengen rond de tafel in onze hectische maatschappij, door hen te ontzorgen en stress weg te nemen bij het organiseren van feestjes en etentjes, we hebben het allemaal al druk genoeg zo. We doen dit door het creëren van belevingen rond de tafel. Met onze all-in-one pakketten helpen we gastheren/vrouwen snel hun tafel pinterst-proof te dekken. Hiernaast voorzien we voor de creatievelingen ontspannende momenten via DIY-pakketten of workshops om samen rond de tafel tot rust te komen. Initieel werd er vertrokken vanuit decoratie, maar dat is eigenlijk maar één onderdeel. Het is ook muziek, recepten, tips over hoe het al dan niet moet,…  En zo is Table in a Box steeds verder gegroeid: een concept met alle ingrediënten voor unieke tafelmomenten!” aldus Katrien. 

Hoe is jouw concept geëvolueerd afgelopen twee jaar om aan de vraag van de markt te voldoen?

“Het all-in-one duurzame decoratiepakket bestond niet, dus niemand was er naar op zoek… Het heeft dan ook enige tijd gekost om in de markt bekend te worden en te lanceren. We hebben geëxperimenteerd met een verhuurmodel maar dat was complex en een totaal ander business model dus deze piste hebben we voorlopig achter ons gelaten. Wel doen we nog steeds exclusieve ontwerpen op maat.

Ook door corona moesten we ons model aanpassen - zo evolueerden onze workshops naar creatieve DIY pakketten en online workshops voor bedrijven… zo zie je maar dat je als ondernemer altijd creatief moet blijven”. Uiteraard zijn aanpassingen niet altijd vanzelfsprekend en kruipt er veel denkwerk achter een bedrijf om het interessant te houden voor de markt. Wat Katrien vooral energie geeft om voor Table in a Box te blijven gaan, zijn mensen en dingen die helpen groeien en bloeien.

Hoe ontstaat een box?

“Meestal start een collectie van 1 centraal element. Neem nu onze Nomad Chic collectie - ik was helemaal niet op zoek naar iets in deze stijl tot ik de beeldjes van het olifantje en vogeltje tegenkwam bij een leverancier. Ik was meteen verkocht & bouwde daarrond een collectie. Zelfde voor de Boho Coral collectie waarbij het theelicht de centrale eyecatcher werd. Natuurlijk start ik altijd wel van een bepaalde seizoensrichting, maar er zijn altijd onverwachte richtingen en dat maakt het ook leuk en boeiend!” Inspiratie voor boxen wordt hiernaast ook gevonden in de interieurtrends die Katrien, in niet coronatijden, leert kennen op grote interieurbeurzen.

Ook Katrien heeft stiekem favoriete collecties. “Ik zie ons groeien doorheen de collecties en moet dan ook eerlijk zijn dat de collecties Nomad Chic & Boho Coral (bijna uitverkocht) wel ook mijn favorieten zijn - beiden symboliseren de losse nonchalance van boho of een Arabische zomeravond - heerlijk”.

Dilemma: zelf een etentje organiseren of uit eten

Ik organiseer zelf heel graag etentjes, maar door de drukte van de 2 jobs, 3 kinderen en binnenkort een puppy (😅) ontbreekt het vaak aan tijd. Ik leg zelf graag de mensen in de watten en dus wil ik altijd dat het in orde is (misschien is dat ook wel een van de redenen waarom Table in a Box er gekomen is zonder dat ik het zelf door had :-)). Wanneer ik mensen uitnodig vind ik het belangrijk dat mensen blij en voldaan naar huis gaan: genoeg eten, drinken, mooie setting, gezellige babbels - heerlijk, wat kijk ik uit naar het rijk der vrijheid.
Maar natuurlijk ga ik ook zeer graag heel lekker eten - meestal is dat dan in gezinsverband, dat mag gerust in een sjiek restaurant zijn, maar ik kan even hard genieten van een lekkere frietzak. 

Toekomst van Table in a Box

We hebben de voorbije jaren al heel wat geprobeerd aan modellen en ook door corona moesten we creatief zijn. Onze webshop deed en doet het goed, dus gaan we daarop zeker blijven inzetten. Daarnaast krijgen we meer en meer vraag van bedrijven voor online events voor teams - ook dat gaan we verder uitbouwen. Met een vertaling van onze website naar het frans gaan we in de 2e helft van het jaar ook de Brusselse en Waalse markt aanboren - spannend!